Flexap kolagen FORTE smak porzeczkowo-żurawinowy 30 saszetek
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Flexap Kolagen FORTE to suplement diety w postaci saszetek z proszkiem o smaku porzeczkowo-żurawinowym, który łączy 5 składników aktywnych: kolagen wołowy i wieprzowy, siarczan glukozaminy, kwas hialuronowy, witaminę C oraz wapń. Produkt w smakowitej pomarańczowej wersji jest polecany jako uzupełnienie diety dla osób dbających o kondycję kości¹, chrząstki² i skóry³.
Kolagen w proszku – wygodna forma suplementacji dla Twojej diety
Kolagen w proszku do picia to praktyczne rozwiązanie, które stanowi wygodną alternatywę dla kapsułek. Dzięki tej formie suplementacji osoby poszukujące elastyczności w codziennym stosowaniu mogą łatwo dodać kolagen do napojów, koktajli czy potraw. Taka opcja umożliwia proste i komfortowe włączenie kolagenu do diety, dostosowane do indywidualnych preferencji. Kolagen w proszku jest chętnie wybierany przez osoby ceniące wygodę i uniwersalność w codziennych nawykach żywieniowych.
Dlaczego warto wybrać Flexap kolagen FORTE?
- Podwójna moc kolagenu: zawiera zhydrolizowany kolagen wołowy i wieprzowy, które są łatwo przyswajalne⁴.
- Kolagen do picia w proszku to praktyczna opcja dla tych, którzy cenią wygodę i smak.
- Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki.
- Wapń jest ważnym składnikiem diety, potrzebnym do utrzymania zdrowych kości.
Flexap kolagen FORTE smak porzeczkowo-żurawinowy, suplement diety, zawiera substancję słodzącą. To doskonały sposób na uzupełnienie diety i włączenie kolagenu do swojego planu dnia. Postaw na przyjemność smaku jako element codziennego jadłospisu!
Zastosowanie/przeznaczenie
Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Sposób użycia:
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania: dorośli: 1 saszetka dziennie.
Składniki:
Hydrolizowany kolagen wołowy, hydrolizowany kolagen wieprzowy, maltodekstryna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), siarczan glukozaminy KCI (ze skorupiaków), wapń (sole wapniowe kwasu ortofosforowego), barwnik (czerwień buraczana), aromaty, witamina C (kwas L-askorbinowy), substancja słodząca (sukraloza), hialuronian sodu. Może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica, owies), soję, mleko.
Składniki aktywne |
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) |
Hydrolizowany kolagen wołowy Hydrolizowany kolagen wieprzowy Siarczan glukozaminy KCI w tym glukozamina Wapń Witamina C Kwas hialuronowy |
5000 mg 5000 mg 1000 mg 600 mg 120 mg (15% RWS*) 80 mg (100% RWS*) 30 mg |
*RWS – dzienna referencyjna wartość spożycia dla osób dorosłych
Ostrzeżenia
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Produkt nie jest wskazany dla kobiet w ciąży i matek karmiących piersią. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Produkt zawiera składniki, które mogą być przyczyną pojawienia się osadu. Nie wpływa to na jakość produktu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Warunki przechowywania:
Suplementy diety należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze 15 – 25 ℃, w suchym i ciemnym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią.
Dodatkowe informacje
Suplementy diety podlegają zwrotom wyłącznie z powodu wady jakościowej lub zostały niewłaściwie wydane.
Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie normalnej diety. Suplement diety nie ma właściwości leczniczych.
Produkt zawiera informację w języku polskim.
Wyprodukowano dla: Paso-Trading sp. z o.o. Podmiot prowadzący reklamę: Paso-Trading sp. z o.o.
Wydanie: RUL10-12-2024
¹ Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości
² Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki
³ Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry
⁴ Watanabe-Kamiyama, M., Shimizu, M., Kamiyama, S., Taguchi, Y., Sone, H., Morimatsu, F., Shirakawa, H., Furukawa, Y., & Komai, M. (2010). Absorption and effectiveness of orally administered low molecular weight collagen hydrolysate in rats.. Journal of agricultural and food chemistry, 58 2, 835-41